U trendu

Podrška razvoju socijalnog preduzetništva

BEOGRAD – Direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić i direktor preduzetnickog haba In Centar Beograd Željko Ilić, potpisali su danas Memorandum o saradnji sa ciljem jačanja zajedničkih aktivnosti usmerenih na podršku razvoju preduzetništva, pre svega, socijalnog.

Sektor preduzetništva PKS počeo je realizaciju projekta posvećenog organizovanju habova po regionima u Srbiji, saopštila je danas Privredna komora.

„Prvi je otvoren u Novom Sadu u PKS-RPK Južnobačkog upravnog okruga, a planiramo da u narednom periodu osnivamo habove u svim gradovima gde za to postoje uslovi“, istakla je Simanić.

In Centar hab Beograd je primer dobre prakse i njihova strategija je usmerena ka socijalnom preduzetništvu, ostvarivanjem sinergije između održivosti i profitabilnosti poslovanja, rekla je Simanić, navodi se u saopštenju.

Preduzetnički habovi imaju cilj da okupe i animiraju preduzetnike i da im kroz mentorsku, logističku, savetodavnu i stručnu podršku pruže pomoć u samom razvoju kao i daljem rastu poslovanja.

Preduzetnički habovi, ističu u PKS, pokazali su se kao ključni za razvoj preduzetništva.

In Centar Beograd je centralno mesto okupljanja nevladinog, poslovnog sektora, kao i sektora socijalnog preduzetništva sa ciljem izgradnje zdravog, inkluzivnog društva, zaključuje se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.