U trendu

Podrška Vlade projektu povezivanja zemalja u slivu Dunava

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas o podršci države u realizaciji projekta „Evropsko etno selo Tekija sa Muzejom razvoja civilizacije u zemljama Dunavskog sliva“ sa predsednikom UO tog projekta Slaviškom Mrdakovićem.

Kako je navedeno u saopštenju dostavljenom medijima, ministarka je rekla da to veliki, multisektorski projekat koji je važan za dalji razvoj Srbije, te da će Vlada formirati koordinaciono telo na ministarskom nivou kako bi se projekat što efikasnije realizovao .

Taj će projekat, navela je, biti biti centar razvoja i razmene znanja, ali i važan turistički centar u kom će svaka od dunavskih zemalja, članica Evropske Strategije za Dunavski Region i Dunavske Komisije, imati priliku da prikaže svoje civilizacijsko nasleđe.

Mihajlovićeva, koja će predsedavati tim koordinacionim telom, rekla je da je potrebno da se najpre definišu obaveze svih partnera na projektu, kao i dinamički plan realizacije, što će biti definisano protokolom o saradnji između Vlade Srbije, opštine Kladovo i investitora.

Slaviša Mrdaković rekao je da će Evropsko etno selo Tekija i Muzej razvoja civilizacije u zemljama Dunavskog sliva doprineti boljem upoznavanju, razumevanju i društvenom razvoju svih naroda regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.