najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pogon Prve petoletke prodat za 2,2 miliona evra

Preduzeće Prva petoletka – Delovi prodato je za 2,2 miliona evra konzorcijumu koji čine Fabrika nameštaja Numanović SNS i Pejić turs iz Novog Pazara, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

Početna cena 70 odsto kapitala tog društvenog preduzeća bila je nešto veća od 292.000 evra, a kako je pristiglo više od jedne ponude, kupac je odredjen nakon javnog nadmetanja.

„Početna cena na javnom nadmetanju bila je 315.000 evra, a kao pobednik konzorcijum Fabrike nameštaja Numanović SNS i Pejić tursa se obavezao da će za kupovinu ovog preduzeća isplatiti 2,2 miliona evra u gotovini“, rečeno je radiju Sto plus u Agenciji za privatizaciju.

Pre konačnog zaključenja ugovora o prodaji, Agencija za privatizaciju će morati da dobije pozitivno mišljenje Uprave za sprečavanje pranja novca.Prema podacima Agencije za privredne registre, Fabrika nameštaja Numanović SNS osnovana je 2014. a njen vlasnik je Sead Numanović. Zapošljava 85 radnika, a prošlu godinu su završili u plusu 50 miliona dinara.

Turističku agenciju Pejić turs osnovao je Murat Pejić 2003. godine. Trenutno zapošljava 35 radnika, a prema finansijskom izveštaju objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre prošle godine je imala dobit od preko 61 miliona dinara.

Pogon trsteničke Prve petoletke u Novom Pazaru ima 26 radnika, a u vlasništvu fabrike je, osim hale i 40 mašina starih preko 30 godina, i oko četiri hektara gradjevinskog zemljišta.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike