U trendu

Pokrenuta procedura za izbor članova Fiskalnog saveta

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za finansije Aleksandra Tomić izjavila je danas da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pokrenula proceduru za izbor novih članova Fiskalnog saveta kojima je danas istekao šestogodišnji mandat.

Ona je za agenciju Beta rekla da je iz kabineta Maje Gojković poslato pismo sa zahtevom da predsednik Srbije, guverner Narodne banke Srbije i Ministarstvo finansija Srbije pošalju predlog novih članova Fiskalnog saveta.

„Procedura je takva da predsednika Fiskalnog saveta predlaže presednik države, a po jednog člana guverner NBS i Ministarstvo finansija“, rekla je Tomić.

Odbor za finansije je, prema njenim rečima, „tehnička podrška jer kada dobije predloge samo proverava ispunjenost uslova o obrazovanju i iskustvu predloženih kandidata, a zatim predloge šalje u skupštinski plenum“.

Skupština Srbije izabrala je marta 2011. godine Pavla Petrovića za predsednika Fiskalnog saveta, a za članove tog tela Vladimira Vučkovića i Nikolu Altiparmakova.

Članovi Fiskalnog saveta danas nisu imali komentar ali, kako su rekli agenciji Beta, dolaziće na posao do izbora novih članova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.