Politika: Pet ponudjača za koncesiju za beogradski aerodrom

U trku za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom „Nikola Tesla“ ušla su četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji će morati da dostave obavezujuće ponude, objavila je danas Politika.

Neobavezujuće ponude dostavili su švajcarsko-francuski konzorcijum („Merdijam istern Jurop investments“, Aerodrom iz Ciriha i „Efaž“), indijsko-grčki konzorcijum („GMR infrastraktr limitid“ i „Terna“), francuska kompanija „Vinsi erports“, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum („Incion internešenel erport korporejšn“, „Jitirimlari ve isletme“ i „VTB kapital infrastraktr“) i kineski konzorcijum („Hejna er trevl servis“, „HNA“ i „Čajna nešenel aero tehnolodži“).

„Ako se pogleda njihov portfolio stiče se utisak da će se za beogradski aerodrom boriti zaista ozbiljne kompanije koje imaju iskustvo u avio-biznisu“, navodi Politika.

Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom „Nikola Tesla“ javilo se 27 zainteresovanih kompanija, a od danas počinje prava trka za izbor koncesionara jer će stizati obavezujuće ponude.

Objavljivanjem imena onih koji su prošli kvalifikacije počinje druga faza postupka koja će trajati dva i po meseca, odnosno 75 kalendarskih dana.

To znači da bi početkom septembra trebalo da bude poznato kome će država poveriti aerodrom na upravljanje u narednih 25 godina

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike