U trendu

Poljoprivrednici Ε‘esti dan blokirali bulevar u centru Novog Sada

Β Poljoprivrednici koji Ε‘esti dan protestuju ispred Pokrajinske vlade, danas su, neΕ‘to nakon 10 sati, blokirali deo Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu.

Kako piΕ‘e portal 021.rs, trenutno je prohodan Varadinski most, dok je Bulevar Mihajla Pupina zatvoren od Varadinskog mosta do raskrsnice sa Ulicom Modene i Ulicom Ε½arka Zrenjanina.

Izmedju mosta i Banovine ima oko 50 traktora, a poljoprivrednici nisu najavili koliko Δ‡e ta blokada trajati.

Poljoprivrednik Radoslav AdamoviΔ‡ rekao je za taj portal da su oni veΔ‡ napravili ustupke i da su danas ponovo poslali zahteve ministarstvu, te da sada čekaju odgovore.

„To je crvena linija ispod koje neΔ‡emo iΔ‡i. Ukoliko ovo naidje na negativan odgovor, mi Δ‡emo joΕ‘ pojačati naΕ‘e zahteve, odnosno vraΔ‡amo se na prethodne zahteve, jer nezadovoljstvo naroda raste“, navodi AntiΔ‡.

Kako piőe portal, blokade se danas očekuju i u Vrőcu, Svilajncu, Opovu, Somboru, Kleku, Baőaidu, Žitiőtu, Sefkerinu i u joő nekim mestima.

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri. TakoΔ‘e traΕΎe 30 odsto subvencija za djubrivo, kao i da se proglasi stanje elemenatarne nepogode zbog velike suΕ‘e.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoΕ‘alji komentar