U trendu

Pomoć privredi za otvaranje novih fabrika i zapošljavanje

JAGODINA – Skupština grada Jagodine će, u cilju otvaranja novih fabrika i zapošlavanja građana, iz budžeta, dodeliti bespovratna sredstva privrednim subjektima na svojoj teritoriji, za investicione projekte kojim se unapređuje lokalni ekonomaksi razvoj.

Sredstva će biti dodeljena na osnovu javnog poziva a odluku da se on raspiše, doneli su juče odbornici Skupštine grada.

Javni poziv se raspisuje za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju investicionih projekata kojim se unapređuje lokalni ekonomski razvoj u Industrijskoj zoni „Jagodina“ i Industrijskoj zoni „Vinorača“, stoji u odluci.

U obrazloženju se navodi da se javni poziv raspisuje „da bi se stvorili uslovi za otvaranje novih fabrika i zapošljavanje građana, što je jedan od osnovnih principa rada grada Jagodine“.

„Za nove investicije postoji veliko interesovanje potencijalnih i postojećih investitora“, piše u odluci.

Odbornici ocenjuju da će na ovaj način Jagodina „postati atraktivnija za nova ulaganja“.

Odbornici su doneli i odluku da se sredstvima iz budžeta grada, u iznosu od 5.000.000 dinara, subvencionišu kamete na kredite poslovnih banaka namenjene razvoju privrednih subjekata na teritoriju grada.

„Sredstva za subvencionisanje kamatne stope za kredite namenjene razvoju privrednih subjekata, namenjena su za subvencionisanje kamate na kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava, nabavku mašina i opreme radi unapređivanja procesa proizvodnje i izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog prostora“, stoji u odluci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.