U trendu

Poni.ai i Tojota formiraju zajedničko preduzeće za unapređenje masovne proizvodnje autonomnih vozila

Kompanija za autonomnu vožnju Poni.ai, u saradnji sa kompanijama Tojota motor Čajna investment (TMCI) i GAC Tojota motor (GTMC), održala je ceremoniju potpisivanja osnivanja zajedničkog preduzeća u Guangdžou, u južnoj kineskoj provinciji Guangdong.

Kako prenosi Sinhua, tri strane su 4. avgusta najavile formiranje zajedničkog preduzeća sa ciljem unapređenja buduće masovne proizvodnje i masovne primene robo-taksija bez vozača. Očekuje se da će nova kompanija biti uspostavljena u toku godine, sa procenjenom investicijom od preko milijardu juana (oko 140 miliona američkih dolara).

Kao deo partnerstva, GTMC će snabdevati Poni.ai brendiranim baterijskim električnim vozilima Tojote, opremljenim Tojotinim redundantnim sistemima za vozila, posebno dizajniranim za razvoj autonomne vožnje L4, saopštila je kompšanija Poni.ai.

Ova vozila će integrisati Poni.ai tehnologiju autonomne vožnje i raditi na Poni.ai platformi za robo-taksi usluge, PoniPilot+. Zajednički napori će pružiti robo-taksi usluge vozačima.

Prema navodima Poni.ai, oni upravljaju sa oko 200 robo-taksija marke Tojota i Leksus u gradovima kao što su Guangdžou, Peking, Šangaj i Šendžen za testove na putu i javne robo-taksi operacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar