najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Porez na automobile po kubikaži ide u istoriju!

Ministar finansija Dušan Vujović najavio je da će izmenama poreskih zakona biti uvedeno plaćanje poreza na automobile po vrednosti a ne kao do sada po kubikaži.

Vujović je rekao i da će do kraja godine biti organizovana lutrija kao promociju dobre poreske politike i plaćanja poreza.

Građani će skupljati fiskalne račune da bi igrali loto, a postojaće i dobar fond nagrada.

“Već imamo firme koje su se ponudile da učestvuju. I gradovi će moći da budu nagrađivani za uspeh u sprovođenju poreske discipline i dobijaće neka dobra”, rekao je ministar.

Vujović je to izjavio najavljujući set novih zakona iz svog resora i dodao da će do kraja godine biti spremni svi zakoni, za koje je u planu primena od 2017.

On je, na konferenciji Američke privredne komore “Četvrto prolazno vreme”, rekao da će biti malo vremena za javnu raspravu, jer će prvi parametri budžeta biti od 15. novembra.

Vujović je rekao da je vreme za izmene poreskih zakona i naveo primer plaćanja poreza na automobile koji je do sada bio po kubikaži vozila, umesto da se računala vrednost.

“Uvešćemo i stimulacije, ako lokalne samoupravo ostvaruju više prihoda to ćemo na neki način nagrađivati, a manje prihode od normiranih ćemo kažnjavati”, rekao je on.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Zoran Matorac

    Blago meni, ja još uvek vozim „reno 4“.

  2. Radoslav Radovic

    Jedva da im iz gu.ice dodje u glavu.Pa ko ce normalan kupovati prculke i kojekakve fijatice i budalastine ,kadmu za prosjecnu familiju treba normalno auto,posebno je snaga motora vazna kod preticanja,sto smanjuje i rizik u saobracaju.Automobil buducnosti nece ici na drva(naftu), cim sepetrol kafiji stuku rogovi, vec na Teslin sistem slobodne energije,a svi ce se kretati bez vozaca, sa usmenom komunikacijom.Vec sada to funkcionise, samo se niko ne usuduje da plasira vozolo na trziste dok gazde ne dozvole.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike