najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Posao u Leoniju za 300 radnika u Prokuplju

Do kraja 2016. godine nemačka kompanija Leoni u Prokuplju zaposliće 300 novih radnika iz te opštine, izjavio je danas za agenciju Beta predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Simonović je sa generalnim direktorom Leonija Klemensom Saksom potpisao ugovor na osnovu koga će se 80 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja u Prokuplju obučiti za rad u ovoj fabrici.

„Trudimo se da smanjimo nezaposlenost u opštini Prokuplje, borimo se za očuvanje svakog radnog mesta, kao i za otvaranje novih, a ovo je veoma dobar put za zapošljavanje radnika. Zato smo za obuku nezaposlenih izdvojili 2,5 miliona dinara“, rekao je Simonović agenciji Beta.

On je kazao i da će u narednih mesec dana lokalna samouprava obezbediti dodatna sredstva za obuku još 250 ljudi, a da će do kraja godine 300 nezaposlenih završiti obuku i dobiti posao u Leoniju.

Direktor kompanije Leoni Klemens Saks je naveo da ta kompanja ima tendenciju širenja kapaciteta, ne samo u Prokuplju već i širom Srbije.

On je najavio da će pored 350 novozaposlenih u ovoj godini, u prokupačkom pogonu u prvoj polovini naredne 2017. godine biti zaposleno još toliko radnika.

Obuka za rad u kompaniji Leoni traje šest meseci, a tokom obuke kandidati za rad dobijaju novčanu naknadu za topli obrok i troškove prevoza.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike