U trendu

Pošta: DRI potvrdila ispravnost rada Pošta Srbije

BEOGRAD – Državna revizorska institucija (DRI) u povratnoj reviziji potvrdila je ispravnost mera koje je novo poslovodstvo sprovelo na osnovu revizijskih izveštaja za 2019. i 2020. godine, saopšteno je danas iz JP Pošta Srbija.

„DRI je sada, godinu dana od revizije, potvrdila da su sve uočene nepravilnosti otklonjene, u povratnoj reviziji, a da su preduzete mere efikasne i garantuju da će JP Pošta Srbije i nadalje poslovati zakonito“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je v.d. direktora Pošta Srbije Zoran Đorđević odmah po stupanju na dužnost u martu 2021. godine preduzeo niz mera na unapređenju poslovnih procesa.

Kako je navedeno, donet je niz pravilnika i odluka, a sve u cilju boljeg poslovanja i uređenja jasnih pravila u radu i korišćenju imovine.

Objašnjava se da je uspostavljeno finansijsko upravljanje i kontrola, te da je Đorđević zadužio izvršnog direktora da unapredi finansijski sistem.

„Doneo je pravilnik o korišćenju službenih vozila, kojim je jasno propisao kako se ona koriste, ko ima pravo korišćenja i na koji način se vrši kontrola. Da bi uredio segment angažovanja lica van radnog odnosa, propisao je jasne i transparentne procedure, kojima se broj od više stotina na ovaj način angažovanih izvršilaca sveo na broj dva do tri“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je preostale angažovao u skladu sa zakonom, zasnivanjem radnog odnosa.

Takođe, ističe se da je donošenjem pravilnika za javne nabavke i uspostavljanjem kontrolnih mehanizama otklonio je brojne nepravilnosti koje je utvrdila DRI, kao i sprečio nastajanje novih nepravilnosti.

„U narednom periodu, predviđeno je dalje unapređenje, između ostalog, jačanje funkcije interne revizije i sistema bezbednosti uvođenjem posebne službe za unutrašnju kontrolu“, poručeno je iz Pošta Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar