U trendu

Pošta Srbije: Najlepša pisma Deda Mrazu stigla iz Vlasotinca i Golupca

Pošta Srbije proglasila je danas pobednike nagradnog konkursa „Piši Deda Mrazu“, a prvu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Una Gligorijević, osmogodišnjakinja iz Vlasotinca, za crtež devojčice u prazničnoj atmosferi doma.

Drugo mesto pripalo je osmogodišnjem Stefanu Dimiću iz Ugljara, Kosovo Polje, koji je imao samo jednu molbu za Deda Mraza – da razveseli svu decu, što mu je poručio pesmicom.

Kolaž Ljubice Savić, desetogodišnje Užičanke, sa prikazom grupe Deda Mrazova, koji se sa brda spuštaju u grad da ispune dečje želje, osvojio je treće mesto.

U grupnoj konkurenciji su prvu nagradu osvojili mališani iz Predškolske ustanove „Lasta“ iz Golupca koji su praznik pretvorili u magičnu čaroliju kroz prikaz staklene kugle sa razigranim pahuljama i novogodišnjim motivima.

Drugo mesto pripalo je kreativnoj knjizi Bubamarine priče o Deda Mrazu sa 22 ilustrovane autorske priče, razreda II-3 iz Osnovne škole „20. oktobar“ iz Vrbasa.

Treću nagradu zaslužili su učenici IV-2 Osnovne škole „Majka Jugovića“ iz Zemuna, crtežima olovkom koji su duhovito izmaštali i jarkim i vedrim bojama prikazali zanimanja budućnosti – čistača neba, ukrotitelja munja, frizerku morskih talasa…

Umesto tradicionalne izložbe i svečanog uručenja nagrada, u skladu sa epidemiološkom situacijom, nagrade pobednicima će biti uručene na bezbedan način – na njihovim adresama, dok će svim učesnicima biti poslate zahvalnice.

Ovogodišnji, 18. nagradni literarni i likovni konkurs „Piši Deda Mrazu“ trajao je od 1. novembra do 5. decembra, a ulestvovalo je više od 7.000 mališana uzrasta do 10 godina iz cele Srbije.

Pošta Srbije ovim konkursom podstiče dečju kreativnost i negovanje kulture pisanja i pismenosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar