U trendu

Postavljen kamen temeljac za izgradnju mosta u Svilaju, izmedju BiH i Hrvatske

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, komesar EU za proširenje Johanes Han i ministar prometa Hrvatske Oleg Butković prisustvovali su danas simboličnom postavljanju kamena temeljca za izgradnju prekograničnog mosta na reci Savi u Svilaju.

Načelnik opštine Odžak Jakov Ivanković izjavio je da ovaj projekat ima veliku važnost za regiju, za Hrvatsku i za BiH, ali najviše za Odžak.

„Most će biti veza izmedju EU i naše zemlje i doneće nam bolja vremena. Na njega gledam kao polupunu čašu i mi sada imamo mogućnost, cilj koji moramo ostvariti, a to je izgradnja mosta. Ovaj most biće žila kucavica BiH i na taj način i opština Odžak će postati srce Posavine“, istakao je Ivanković.

Komesar EU za proširenje Johanes Han izjavio je da će taj most povezivati Hrvatsku i BiH.

„Most simbolizuje vezu izmedju dve zemlje. Celi programi imaju za cilj da se ubrza proces učlanjivanja BiH u EU. Kako bi se to postiglo, treba pospešiti ekonomiju i otvoriti nova radna mesta koja će omogućiti ovoj zemlji da se brže približi tom putu“, istakao je Han.

Prema njegovim rečima, most će pomoći dvosmerno odvijanje odnosa BiH i Hrvatske.

„Institucije EU sa bankama su zajedno uložile preko 90 miliona evra kako bi se ovaj projekat ostvario i doneće značajne koristi za sve gradjane. U pitanju je jedna sunčana budućnost u Evropskoj uniji“, rekao je Han.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.