U trendu

Pošte Srbije i Turske potpisale Memorandum o saradnji

Pošta Srbije i Turska pošta ubuduće će saradjivati u oblastima optimizacije poštanskih usluga, razmeni znanja i iskustava o medjunarodnim platformama za e-trgovinu i u oblasti elektronskog prenosa novca, predvidjeno je danas potpisanim Memorandumom o saradnji.

Taj dokument potpisali su vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević i generalni direktor Turske pošte Hakan Gulten.

Djordjević istakao je da je veoma važno da roba iz Srbije može da se prodaje u Turskoj i da turski partner pomogne Srbiji da implementira e-komerc.

„Memorandum predstavlja krovni dokument dugoročne saradnje i otvara puteve za nove e-komerc kanale, bržu i sigurniju razmenu pošiljaka i snažan nastup na medjunarodnom e-komerc tržištu,“ rekao je Djordjević.

On je ocenio da je sa Turskom poštom postignut najviši stepen saradnje i da će pošte na rastućem tržištu internet trgovine ponuditi kvalitetne i inovativne usluge kako bi zajedno osvojili tržište regiona i šire.

„Uz napredak u digitalizaciji, redovne i pouzdane kanale transporta pošiljaka linijama nacionalnih avio prevoznika, imamo sve preduslove za uspeh, nove poslove i nove prihode,“ izjavio je Djordjević.

Govoreći o oblasti elektronskog prenosa novca, on je rekao da Pošta Srbije želi da cena transfera novca bude na najnižem mogućem nivou jer veliki broj gradjana Srbije živi u Turskoj.

Pošta Srbije je počev od maja potpisala više sporazuma o saradnji sa Poštama Srpske i Poštom Severne Makedonije i uspostavila tehničku saradnju sa Poštom Slovenije na realizaciji projekata u oblasti digitalizacije i e-uprave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.