U trendu

Potpisan sporazum o saradnji Pošte Srbije i Turske pošte

BEOGRAD – Sporazumom o saradnji između Pošte Srbije i Turske pošte koji je danas potpisan u Beogradu dogovorena je saradnja u e komercu i transferu novca između dve kompanije.

Sporazum su potpisali v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i generalni direktor Turske pošte Hakan Gulten.
Đorđević je nakon potpisivanja sporazuma istakao da je za Srbiju veoma važno da naša roba može da bude prodavana u Turskoj i da je jedan od razloga današnjeg sastanka i potpisivanja dogovora da e komerc, koji je na visokom nivou prisutan u Turskoj, bude prisutan i kod nas i da turski partner pomogne da se on implementira i kod nas.

„Sporazum znači i mogućnost da naša roba bude prodavana u Turskoj a turska roba ovde u Srbiji. Druga stvar jeste da projekat Otvoreni Balkan koji je započeo naš predsednik Aleksandar Vučić u perspektivi zaživi i bude primenjen i otvoren i za tursko tržište“, rekao je Đorđević.

Kada je reč o transferu novca, naveo je da je u skladu sa željom da cena transfera novca bude na najnižem nivou dogovoreno da zaživi post keš između Turske i Srbije.

„Verujem da će se to veoma brzo desiti a želimo da sa turskom poštom, koja ima bogato iskustvo, sarađujemo i u drugim oblastima“, rekao je Đorđević.

Generalni direktor Turske pošte Hakan Gulten je naglasio da su današnji razgovor i potpisivanje sporazuma bili važna prilika koja će omogućiti poboljšanje saradnju između dvaju kompanija.

Dodao je da se ne radi samo o saradnji sa Srbijom već i da se ona odavde proširi na saradnju i sa svim susednim zemljama.

„Posebno želimo da unapredimo e komerc i da omogućimo još bolje uslove građanima Srbije i Turske“, naglasio je Gulten.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.