U trendu

Potpisan ugovor o postavljanju 2,7 kilometara Ε‘ina preko Mosta na Adi

Ugovor o postavljanju 2,7 kilometara tramvajskih Ε‘ina preko Mosta na Adi potpisan je danas a radovi bi trebalo da budu zavrΕ‘eni za 420 dana.

Kako je saopΕ‘teno iz gradske uprave Beograda, radove Δ‡e izvoditi firma „Energoprojekt“ a grad je za to izdvojio skoro dve milijarde dinara.

Gradski menadΕΎer Goran VesiΔ‡ je, kako je saopΕ‘teno, obiΕ‘ao radove na mostu i rekao da Δ‡e dogovoreni rokovi biti strogo kontrolisani, jer od zavrΕ‘etka tog posla zavisi početak izgradnje novog savskog mosta i tunela koji Δ‡e povezivati Karadjordjevu ulicu i Bulevar despota Stefana.

„Tokom ovih radova zavrΕ‘iΔ‡e se projektovanje tunela i novog savskog mosta, koje izvodi kompanija CIP, kako bismo početkom sledeΔ‡e godine raspisali tendere za njihovu realizaciju“, istakao je VesiΔ‡.

On je dodao da Δ‡e čim tramvaji krenu preko Mosta na Adi u maju naredne godine, biti preseljen Stari savski most i da Δ‡e tada krenuti izgradnja novog savskog mosta.

VesiΔ‡ je istakao da Δ‡e novi tunel „prirodni nastavak novog savskog mosta, omoguΔ‡iti brzu vezu kroz stari deo grada i smanjenje koncentracije saobraΔ‡aja u centru od 11 do 14 procenata, a istovremeno Δ‡e se rasteretiti Brankov most“.

Prema njegovim rečima, paralelno Δ‡e se raditi i saobraΔ‡ajnice Vladimira PopoviΔ‡a i Zemunski put, koje sa novobeogradske strane treba da prime saobraΔ‡aj sa novog savskog mosta. Β 

On je dodao da Beograd očekuju joΕ‘ dva velika projekta – izgradnja tunela kroz Topčidersko brdo, na rakovičkoj strani Mosta na Adi, kao i izgradnja novog mosta preko Ade Huje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.