Potpisan ugovor o postavljanju 2,7 kilometara šina preko Mosta na Adi

Ugovor o postavljanju 2,7 kilometara tramvajskih šina preko Mosta na Adi potpisan je danas a radovi bi trebalo da budu završeni za 420 dana.

Kako je saopšteno iz gradske uprave Beograda, radove će izvoditi firma „Energoprojekt“ a grad je za to izdvojio skoro dve milijarde dinara.

Gradski menadžer Goran Vesić je, kako je saopšteno, obišao radove na mostu i rekao da će dogovoreni rokovi biti strogo kontrolisani, jer od završetka tog posla zavisi početak izgradnje novog savskog mosta i tunela koji će povezivati Karadjordjevu ulicu i Bulevar despota Stefana.

„Tokom ovih radova završiće se projektovanje tunela i novog savskog mosta, koje izvodi kompanija CIP, kako bismo početkom sledeće godine raspisali tendere za njihovu realizaciju“, istakao je Vesić.

On je dodao da će čim tramvaji krenu preko Mosta na Adi u maju naredne godine, biti preseljen Stari savski most i da će tada krenuti izgradnja novog savskog mosta.

Vesić je istakao da će novi tunel „prirodni nastavak novog savskog mosta, omogućiti brzu vezu kroz stari deo grada i smanjenje koncentracije saobraćaja u centru od 11 do 14 procenata, a istovremeno će se rasteretiti Brankov most“.

Prema njegovim rečima, paralelno će se raditi i saobraćajnice Vladimira Popovića i Zemunski put, koje sa novobeogradske strane treba da prime saobraćaj sa novog savskog mosta.  

On je dodao da Beograd očekuju još dva velika projekta – izgradnja tunela kroz Topčidersko brdo, na rakovičkoj strani Mosta na Adi, kao i izgradnja novog mosta preko Ade Huje.

(Beta)

1 komentar
  1. MOST

    Podelite 2700m sa 420 dana i ispada manje od 6,5 METARA DNEVNO!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike