U trendu

Potpisani ugovori potvrda odličnih odnosa Srbije i Kine

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Rigi da je obezbedjeno finansiranje deonice auto-puta Surčin-Obrenovac, koja će početi da se gradi u martu 2017. godine.

Zorana Mihajlović je ocenila i da je potpisivanje komercijalnih i ugovora o finansiranju za više projekata u vrednosti od 734 miliona evra, potvrda odličnih odnosa Srbije i Kine.

„To je najveći broj ugovora koji se potpisuje i najveći iznos koji mi potpisujemo u infrastrukturnim projektima“, rekla je Mihajlović novinarima u Rigi, gde se održava Peti samit šefova vlada Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope.

Kako je saopštila informativna služba Ministarstva gradjevinarstva, Mihajlović je podsetila da Srbija u Rigi potpisuje i komercijalne ugovore za prvu deonicu projekta modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, odnosno za deonicu Beograd-Stara Pazova, i komercijalni ugovor za Obilaznicu oko Beograda.

„To je projekat koji Srbija čeka sigurno 30 godina i očekujem sredinom naredne godine da počnemo sa radovima“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da su ugovori o finansiranju rezultat ne samo dobrih i prijateljskih odnosa Srbije s Kinom, nego pre svega odnosa premijera Aleksandra Vučića s predsednikom i premijerom Kine.

„Setite se samo koliko je bilo uzajamnih poseta izmedju dve države“, podsetila je Mihajlović.

Dodala je da se s premijerom Kine u Rigi razgovaralo i o RTB Bor, a iznela je i da je premijer Kine izrazio zabrinutost za bezbednost predsednika Vlade Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar