najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Potpisivanje kupoprodajnog ugovora za Železaru u ponedeljak

Ministar privrede Željko Sertić i predsednik kineske kompanije Hestil Ju Jong, potpisaće u ponedeljak, 18. aprila, kupoprodajni ugovor za Železaru Smederevo, saopšteno je danas iz srpske čeličane.

Vlada Srbije prihvatila je 5. aprila ponudu kineske kompanije Hestil za kupovinu Železare Smederevo, koji je jedini dao obavezujuću ponudu da kupi svih 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra, a premijer Vučić je neposredno posle toga izjavio da očekuje podršku Brisela ovoj privatizaciji.

Kineska kompanija Hestil je najveći proizvođač čelika u Aziji, sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 50 miliona tona.

Grupa je vlasnik 37 visokih peći, od kojih 23 visoke peći imaju kapacitet više od 1.000 kubnih metara, a prošle godine je proizvela 47,8 miliona tona čelika.

Prihodi Hestila u 2015. godini iznose 43,7 milijarde dolara.

Na globalnom nivou zapošljava preko 120.000 radnika i u velikoj meri doprinose društvenom bogatstvu u svim geografskim područjima gde rade.

Na listi Fortune Global 500 u 2015. godini, Hestil je rangiran kao 239. kompanija po veličini u svetu.

Kineska kompanija ima 70 direktnih i indirektnih kompanija van Kine, u više od 30 zemalja i regiona, kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Australija, Južna Afrika, Kanada, Singapur, Švajcarska i Hong Kong.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike