Potpisivanje ugovora o prodaji Železare 18. aprila

Ugovor o prodaji Železare Smederevo kineskoj kompaniji Hestil biće potpisan u ponedeljak, 18. aprila u prostorijama te kompanije, najavilo je danas Ministarstvo privede.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić sa ministrima, čelnici Hestila, predstavnici diplomatskog kora, kao i mnoge ugledne ličnosti iz javnog života zemlje, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je 5. aprila prihvatila ponudu Hestila za kupovinu Železare Smederevo, koji je  jedini dao obavezujuću ponudu da kupi svih 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra.

Kineska kompanija Hestil je najveći proizvodjač čelika u Aziji sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 50 miliona tona.

Grupa je vlasnik 37 visokih peći, od kojih 23 visoke peći imaju kapacitet više od 1.000 kubnih metara, a prošle godine je proizvela 47,8 miliona tona čelika.

Prihodi Hestila u 2015. godini iznose  43,7 milijarde dolara. Kineska kompanija ima 70 direktnih i indirektnih kompanija van Kine, u više od 30 zemalja i regiona, kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Australija, Južna Afrika, Kanada, Singapur, Švajcarska i Hong Kong.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike