U trendu

Potpredsednik PKS: Metalska industrija važna za evropsku budućnost Srbije.

Potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miroslav Miletić izjavio je danas u Arandjelovcu da je metalska industrija važna za evropsku budućnost Srbije.

On je na regionalnoj konferenciji o savremnim tehnologijama obrade metalnih površina „Metaldays“ rekao da „privredna društva u ovom sektoru imaju razvojnu šansu i mogućnost za povećanje konkurentnosti“.

Prema njegovim rečima, razvojna šansa se ogleda u tome što su ta društva vezana za izgradnju, održavanje i revitalizaciju energetskih sistema, infrastrukturu kao i proizvodnju opreme za strateški važne grane za privredu.

„PKS će, kroz delovanje u svim segmentima svojih aktivnosti… biti još pouzdaniji oslonac i podrška našim kompanijama za uspešnije poslovanje i bolje proizvodne i izvozne rezultate“, rekao je Miletić.

Na regionalnoj konferenciji, u organizaciji kompanija Henkel, Rösler, Wagner, Tiger i Mankiewicz, bilo je više od 150 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Predstavnik kompanije Henkel Srbija Vladimir Radulović je ocenio da uspeh konferencije pokazuje da su kompanije u regionu prepoznale važnost tehnoloških inovacija na području obrade metalnih površina.

U okviru konferencije, organizovana je i poseta obližnjoj fabrici „Stublina“, vodećem proizvodjaču aluminijskih okova, ručica i kvaka za stolariju, saopšteno je iz kompanije Henkel Srbije. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.