najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pozivno pismo za tender za rekonstrukciju Trga Slavija danas na sajtu EBRD-a

Pozivno pismo za učešće na tenderu za rekonstrukciju beogradskog Trga Slavija i dela Bulevara oslobodjenja, od Slavije do Autokomande, biće objavljen danas na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kao i na sajtu grada Beograda, najavio je direktor Agencije za investicije i stanovanje Luka Petrović.

Rok za dostavljanje ponuda je 45 dana, a biće otvorene 12. maja.

Petrović je kazao da Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda istovremeno raspisuje javni konkurs za izgradnju fontane, a da je rok za završetak posla 155 dana.

“Za vreme izvodjenja radova saobraćaj će se odvijati pravcima Makenzijeva – Ulica kralja Milana i Nemanjina – Bulevar oslobodjenja. Beogradska ulica, na potezu Trg Slavija – Njegoševa, biće jednosmerna ka Njegoševoj. Za vreme radova biće onemogućen prilaz Trgu Slavija iz Ulice Svetog Save i Deligradske”, rekao je Petrović, a saopštila Gradska uprava.

On je kazao da će biti ukinut parking prostor izmedju Beogradske ulice i Prote Mateje, ali da će se taj prostor iskoristiti za odvijanje pešačkog saobraćaja u vreme radova.

“Parking prostor izmedju ulica Prote Mateje i Alekse Nenadovića ostaće u funkciji tokom izvodjena radova, a i kasnije. Detaljan plan odvijanja saobraćaja za vreme izvodjenja radova blagovremeno će se objavljivati u svim medijima za svaku fazu radova ponaosob”, dodao je Petrović.

Kako je naveo, devet kompanija je učestvovalo na tenderu za nadzor radova, medju kojima su velike svetske firme iz te oblasti.

Petrović je kazao da će fontana u centralnom delu trga “ulepšati njegov izgled i neće ugrožavati vozače u slučaju jakog vetra, jer će biti ugradjeni senzori koji će u skladu sa jačinom vetra regulistati visinu mlaza vode”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike