U trendu

PPF Grupa završila kupovinu Telenor banke

BEOGRAD – PPF grupa danas je zavrÅ¡ila proces kupovine 100 odsto vlasniÅ¡tva u Telenor banci od Telenor grupe, nakon Å¡to je prethodno dobila neophodnu regulatornu saglasnost Narodne banke Srbije.

Kako se navodi u saopÅ¡tenju Telenora, „transakcija predstavlja prirodni korak PPF grupe na trÅŸiÅ¡tu Srbije, posle proÅ¡logodiÅ¡njeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u centralnoistočnoj Evropi, tačnije u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori“.

Telenor banka bila je deo Telenor grupe od 2013. godine, nakon preuzimanja KBC banke u Srbiji.

U septembru 2014. godine, banka je promenila ime u Telenor banka, a specijalizovana je za pruÅŸanje onlajn finansijskih usluga „i predstavlja prvu potpunu mobilnu i onlajn banku u Srbiji“.

Telenor banka, objašnjavaju, svoje usluge pruşa primarno klijentima Telenora, a trenutno ima više od 400.000 klijenata i na kraju 2018. godine upravljala je aktivom vrednom 135 miliona evra.

PPF Grupa investira u više različitih segmenata trşišta, kao što su bankarstvo i finansijske usluge, telekomunikacije, mašinstvo, biotehnologija, osiguranje, nekretnine i poljoprivreda.

Ta grupa prisutna je na trşištima Evrope, Rusije, SAD i Azije, i raspolaşe imovinom u vrednosti od skoro 38 milijardi evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar