U trendu

PPF grupa završila preuzimanje Telenora u zemljama centralno-istočne Evrope

PPF grupa je saopštila da je završila preuzimanje telekomunikacionih kompanija Telenora u zemljama centralno-istočne Evrope po ceni od 2,8 milijardi evra.

Preuzete su kompanije Telenora u Srbiji, Madjarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori. Te kompanije su imale više od devet miliona korisnika i zapošljavale oko 3.500 ljudi.

„Ovo je najveće preuzimanje u telekomunikacijskom sektoru centralno-istočne Evrope od 2011. godine“, navela je PPF grupa.

Dodaje se da je ta transakcija finansirana pozajmicom grupe kreditora.

PPF grupa investira u više različitih oblasti kao što su usluge bankarstva i finansija, telekomunikacije, biotehnologija, osiguranje, nekretnine i poljoprivreda. Posluje u Evropi, SAD-a i Aziji, a grupa poseduje imovinu vrednosti veće od 38 milijardi evra.

Telenor je vodeći provajder telekomunikacionih usluga i usluga mobilne telefonije u Skandinaviji, centralnoistočnoj Evropi i Aziji, sa godišnjim prometom od 13 milijardi evra i 178 miliona korisnika.

Kompanija je aktivna u centralno-istočnoj Evropi 25 godina. U Srbiji je od 2006. kada je kupila mobilnog operatera Mobi 063.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.