U trendu

Predsednici privrednih komora Balkana sa kolegom iz Austrije

BEČ – Predsednici privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana sastali su se danas u Beču sa predsednikom Privredne komore Austrije Haraldom Marerom.

Marer je, na početku sastanka, istakao da je Austriji veoma važan Zapadni Balkan, kao i stabilnost i mir u tom regionu.

Predsednici privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, nalaze se danas u Beču gde će predsednik Privredne komore Srbije Marko Cadež u ime Komorskog investicionog foruma (KIF) zapadnobalkanske šestorke, sa austrijskom ministarkom inostranih poslova Karin Knajsel i predsednikom Privredne komore Austrije Marerom, potpisati Memorandum o razumevanju povodom projekta ciji je cilj uvodenje dualnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu i digitalizacija privreda regiona.

Višegodišnji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije i ekspertsku pomoć Privredne komore Austrije, počeće do sredine godine i, kako se planira, trajace do 2024. navodi se u saopštenju Privrede komore Srbije.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovace predsednici svih šest komora clanica Komorskog investicionog foruma, koji ce nakon svecanosti razgovarati sa celnim ljudima austrijskih kompanija koje su već prisutne ili su zainteresovane za poslovanje i investiranje u regionu Zapadnog Balkana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar