U trendu

Predsednik Vansi Erpor: Kompanija pre koncesije u obavezi da ispuni uslove

Predsednik francuske firme „Vansi erpor“ (Vinci Airport) Nikola Notber (Nicolas Notebaert) izjavio je da potpisivanjem ugovora o koncesiji za Medjunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu počinje period od šest meseci tokom kojeg je ta kompanija u obavezi da ispuni odredjene uslove pre samog početka koncesije, saopšteno je danas na sajtu tog preduzeća.

Notber je rekao da potpisivanje ugovora juče u Beogradu „označava početak perioda od šest meseci tokom kojeg će francuska kompanija morati da ispuni obaveze predvidjene ugovorom, kao što je potpisivanje i primena finansijskih dogovora“.

Koncesija, koja se odnosi na finansiranje, održavanje, korišćenje, proširenje i renoviranje terminala i piste na aerodromu „Nikola Tesla“ zvanično će početi kada se ti uslovi ispune.

„Verujemo u potencijal Beograda kao destinacije za poslovna i turistička putovanja i pomoći ćemo da aerodrom ostvari taj potencijal“, rekao je Notber koji je juče u ime kompanije u Beogradu potpisao ugovor o koncesiji u trajanju od 25 godina.

Po njegovim rečima, Vansi će kao koncesionar biti u obavezi da poboljša uslove korišćenja aerodroma kako bi aviokompanija Er Srbija mogla da ponudi nove letove na dugim relacijama.

Notber je rekao da će njegova kompanije raditi na povećanju saobraćaja i povezanosti aerodroma sa drugim vazdušnim lukama.

Ugovor su juče u Beogradu potpisali predsednik kompanije Notber, u ime aerodroma Saša Vlaisavljević, a u ime Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

„Vansi erpor“ je filijala grupe Vansi, francuske kompanije koja se bavi razvojem i upravljanjem aerodromima u svetu.

U mreži te firme se nalazi 36 aerodroma – 12 u Francuskoj, deset u Portugalu, tri u Kambodži, dva u Japanu, šest u Dominikanskoj Republici i po jedan u Čileu, Brazilu a od juče i u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.