U trendu

Predstavnici kineske kompanije „Hunan gold group“ posetili RTB Bor

Generalni direktor kineske kompanije „Hunan gold group“ Čen Ze Lu posetio je danas Rudarsko-topioničarski basen Bor i rekao da se nada uspešnoj saradnji, saopštilo je borsko preduzeće.

Posle razgovora s generalnim direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim, predstavnici kineske kompanije za proizvodnju bakra, zlata, antimona, olova i drugih metala, čije je sedište u provinciji Hunan, razgledali su površinski kop „Veliki Krivelj“, flotaciju, novu topionicu i fabriku sumporne kiseline.

„Tehnologija i kopovi koje smo danas videli ostavili su dubok utisak na nas. Zato se nadam da ćemo ostvariti uspešnu saradnju sa Borom, na obostranu korist“, rekao je Čen Ze Lu, generalni direktor „Hunan grupe za zlato“.

Ističući stručnost sagovornika, direktor Spaskovski je zahvalio za posetu i rekao da Boru „nedostaje kapital za otvaranje sopstvenih rudnika i pun kapacitet nove topionice“.

„Prerada sopstvenog koncentrata donosi znatno veću zaradu od one koju ostvarujemo uslužnom preradom sirovine iz uvoza“, dodao je Spaskovski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.