U trendu

Predstavnici MMF-a sutra u Beogradu razgovaraju sa delegacijom Srbije

Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) i delegacija Srbije sastaće se sutra u Beogradu povodom prvog razmatranja sprovodjenja novog program saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument – PCI), najavljeno je danas iz Vlade Srbije.

Sastanku sa delegacijom MMF koju predvodi Džejms Ruf u Narodnoj banci Srbije prisustvovaće predstavnici NBS i Vlade Srbije.

Misija MMF-a će boraviti u Srbiji do 4. oktobra, a sutra će se sastati sa ministrom finansija Sinišom Malim. Narednih dana predvidjeni su razgovori sa predstavnicima drugih ministarstava i Narodne banke Srbije.

Teme razgovora biće stanje u javnim finansijama i planiranje budžeta za 2019. godinu, kao i strukturne reforma.

Očekuje se da će biti usaglašeni stavovi predstavnika Vlade Srbije i MMF-a o povećanju penzija i plata u javnom sektoru.

MMF-a je jula ove godine Srbiji odobrio novi program saradnje (PCI) koji je savetodavne prirode, nazvana čuvarkuća, na period od 30 meseci.

Cilj programa je, kako je tada saopšteno, održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.