U trendu

Predstavnici srpske i slovenačke namenske industrije o unapredjenju saradnje

Ministri odbrane Srbije i Slovenije, Zoran Djordjević i Andreja Katič otvorili su danas u Beogradu skup predstavnika namenske industrije čiji je cilj unapredjenje privredne saradnje dve zemlje u toj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Govoreći na skupu koji se održava na marginama zajedničke sednice vlada Srbije i Slovenije, ministar odbrane Zoran Djordjević ocenio je da susret privrednika predstavlja priliku za razmenu mišljenja i iskustava u cilju zajedničkog učešća na trećim tržištima i ispunjenja medjusobnih potreba.

Slovenačka ministarka odbrane Andreja Katič ocenila je da Sporazum o vojnotehničkoj saradnji iz 2015. godine „otvara vrata intenziviranju aktivnosti obe strane“.

Pomoćnik za logistiku u Ministarstvu odbrane Slovenije Željko Kralj kazao je da ministarstva treba da povežu privrednike, s obzirom na inicijative za zajedničku prodaju proizvoda namenske industrije.

Privredne delegacije dve zemlje danas će posetiti Vojnotehnički institut u Beogradu gde će se upoznati sa istraživačkim i razvojnim potencijalima te ustanove, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar