Prihod od turizma u Beogradu za 100 miliona evra veći za prvih šest meseci

Prihod od turizma u Beogradu za prvih šest meseci veći je za oko 100 miliona evra nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

„U prvoj polovini ove godine u Beogradu je registrovano oko milion noćenja, što je rekordan rezultat“, kazao je Popović za Radio televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, u tom periodu u Beogradu je boravilo za 19 odsto više stranih turista nego u istom periodu prošle godine, a registrovano je za 22 odsto više ostvarenih noćenja.

Najbrojniji gosti, kako je kazao, bili su Turci, dok su Izraelci ostvarili najviše noćenja u Beogradu – 55.336, što je čak za 649 odsto više nego prošle godine, a slede turisti iz Kine s 128 odsto više noćenja u periodu januar-jun nego prošle godine.

„Činjenica da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi u velikoj meri privlači goste, kao i dobra atmosfera u našem gradu“, rekao je Popović.

On je naveo da Beograd postaje kulturna prestonica i značajno istorijsko mesto koje se „mora posetiti“.

„Tradicija, istorija, kultura privlače goste iz Izraela i Kine, dok je, na primer, sličnost kultura okosnica za dolazak turista iz Turske. Svakoj ciljnoj grupi pristupamo na poseban način, a jedan od zajedničkih faktora za dolazak gostiju iz svih zemalja su dogadjaji i manifestacije“, rekao je Popović i izdvojio Beogradski festival piva, kao i Beogradski karneval brodova koji 2. septembra organizuje Turistička organizacija Beograda.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike