U trendu

Privredne komore Srbije i Kosova jačaju saradnju

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kosova (PKK) dogovorile su se da će više rade na jačanju saradnje poslovnih zajednica, saopštila je danas PKS.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak je održan u Berlinu, u sklopu pripreme nastavka medjukomorskog tehničkog dijaloga, u organizaciji Nemačkog odbora za Istok.

Na sastanku je dogovoreno organizovanje i povezivanje privrednika iz srpskih sredina sa komorama iz regiona i Evrope.

Tokom sastanka PKS i PKK su ukazale na potrebu otklanjanja birokratskih barijera za poslovanje i nesmetan protok ljudi, robe i usluga u regionu, kroz jačanje partnerskog dijaloga komora i vlada zemalja Zapadnog Balkana.

„Dve komore dogovorile su se i o narednoj aktivnosti u sprovodjenju sporazuma u oblasti energetike i gradjevinarstva, a analizirani su projekti podrške privredi kojima će dve komore zajedno konkurisati za sredstva bilateralnih donatora i EU fondova“, navodi se u saopštenju.

PKS ukazuje u saopoštenju da su saradnja i projekti poput Komorskog investicionog foruma, snažna su podrška stabilnosti, povezivanju, ekonomskom jačanju i evropskim integracijama regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.