U trendu

ProCredit banci Srbija investicioni rejting agencije Fič

BEOGRAD – Agencija Fič Rejtings (Fitć Ratings) povećala je kreditni rejting ProCredit banke u Srbiji na „BBB-„, saopšteno je danas iz te banke, uz ocenu da je to delom i rezultat nedavnog poboljšanja kreditnog rejtinga Srbije.

Iz ProCredit banke navode da je njihovo poslovanje dobilo „investicionu ocenu“, čime je ta banka prva u našoj zemlji stavljena na kartu institucionalnih investitora.

„Ovo povećanje rejtinga ProCredit banke je delom rezultat boljeg kreditnog rejtinga koji je nedavno dobila Republika Srbija, a sve zahvaljujući stabilnost svoje ekonomske politike, jačanju makroekonomskih pokazatelja i smanjenju javnog duga“, dodaje se u saopštenju.

Podseća se takođe da je agencija Fič krajem septembra ove godine unapredila rejting Srbije sa „BB“ na „BB+“, uz napomenu da kompanije koje posluju u Srbiji mogu najviše da imaju jedan rejting iznad rejtinga zemlje u kojoj posluju, što je ProCredit banka i dobila.

„Ovo je odličan pokazatelj za celu našu zemlju, jer država u kojoj kompanije imaju visoke međunarodne rejtinge je na odličnom putu da i sama u očima međunarodnih investitora brzo dobije viši rejting i željenu investicionu ocenu“, ocenio je Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.