U trendu

Proglašeno vanredno stanje u saobraćajnom sistemu Njujorka

Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo izjavio je danas da je proglasio vanredno stanje u transportnom sistemu grada Njujorka zbog velikih saobraćajnih problema i zastarele infrastrukture.

U govoru na konferenciji Gradske saobraćajne uprave (MTA), na kojoj se traže inovativna rešenja za saobraćajne probleme Njujorka, Kuomo je rekao da je od direktora MTA Džoa Lote tražio da za 30 dana napravi plan reorganizacije te službe, a za 60 dana završi procenu stanja infrastrukture.

Kuomo je rekao da će vanredno stanje pomoći da brže bude poboljšanja funkcionisanja saobraćajnog sistema u Njujorku.

Nepouzdanost usluga i odlaganja polazaka sve su češći u njujorškom metrou, u kojem su u utorak desetine ljudi povredjene kada je voz iskočio iz šina.

Kuomo je rekao da je „stanje propadanja“ metroa „potpuno neprihvatljivo“ i naveo da su do „izludjujuće“ situacije doveli višedecenijsko nedovoljno investiranje, neblagovremeno održavanje i nagli rast broja putnika.

Problemi metroa i radovi na popravci uzrokovaće česta kašnjenja na stanici Pen (Penn Station), na kojoj se metro ukršta sa posebnim linijama iz Njujorka i Nju Džerzija i s vozovima američkog železničkog preduzeća Amtrak.

Kuomo je rekao da bi putnici mogli da dožive „pakleno leto“, ali da za javni gradski prevoz imaju i alternative – trajekte, ekspres autobuse i vozove železnice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar