U trendu

Pronašli vlasnika fabrike nameštaja – Rus spreman da proda „Spilit“

Postoji realna mogućnost da kompletna fabrika nameštaja u Vranju „Spilit“ bude prodata, a prozvodnja ponovo pokrenuta, pišu „Večernje novosti“.

Nakon što su vlasnici i rukovodstvo fabrike pre nekoliko dana iznenada nestali, ostavljajući oko 400 radnika proizvodnje na cedilu, kao i mnogobrojne kupce nameštaja iz prodavnica „Nefa“, situacija bi, kako navodi beogradski dnevnik, mogla da se promeni.

Prema informacijama lista, još u petak popodne je rukovodstvo grada Vranja uspelo da posle bezuspešnih pokušaja, stupi u kontakt sa ruskim vlasnikom Andrejom Hodasovičem, koji je čelnike grada obavestio da ima želju i nameru da proda fabriku.

Kako pišu „Novosti“, on je, na pitanje zašto je preko noći napustio kompaniju, odgovorio da je bio nezadovoljan menadžmentom i robom.

U razgovoru sa čelnicima grada je istakao i da je posao u poslednje vreme išao loše zbog nezadovoljavajućeg kvaliteta proizvoda, što su potvrđivale česte reklamacije i zbog čega je trpeo biznis, navode „Novosti“.

S druge strane, kako piše list, radnici tvrde da su imali puno posla, da gotovo niko nije koristio godišnji odmor, kao i da su proizvodili robu, ne samo za srpsko tržište, već i za BiH, Severnu Makedoniju i Sloveniju.

„Iako je bilo reči da su Rusi odneli mašine, tvrdim da nisu. Proizvodnja može odmah da se ponovo pokrene, Mi verujemo da će se to i desiti. Spremni smo da danonoćno dežuramo kako se neko ne bi usudio da odnese repromaterijal ili mašine. Međutim, uverili su nas da je obezbeđenje u stalnom kontaktu sa policijom i da nema potrebe da radnici brinu o imovini“, rekao je za „Novosti“ jedan od majstora sa proizvodne linije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar