U trendu

Propao i osmi pokušaj prodaje Niške pivare

Licitacija Niške pivare, koja je zakazana za sutra, neće biti održana jer se nije prijavio ni jedan potencijalni kupac, saznaje agencija Beta od stečajnog upravnika tog preduzeća Ljubomira Kostića.

To je osmi pokušaj prodaje Niške pivare, po početnoj ceni od 160 miliona dinara.

„Narednih dana odrediću datum održavanja nove licitacije, kao i početnu cenu. Novi pokušaj prodaje verovatno će biti narednog meseca, dok će početna cena biti ista ili slična ovoj koja je bila na osmoj licitaciji“, rekao je Kostić.

On je istakao da početna cena neće moći da bude manja od 158 miliona dinara, jer je taj iznos utvrđen kao iznos depozita koji kupci moraju da uplate da bi učestvovali u javnom nadmetanju.

Kostić je kazao da će, u dogovoru sa Odborom poverilaca, nastaviti da objavljuje konkurse za prodaju Niške pivare sve dok ona ne bude prodata.

„Pivara će se i ubuduće prodavati isključivo kao proizvodno-poslovna celina“, istakao je Kostić.

Prvi pokušaj prodaje Niške pivare bio je 11. septembra prošle godine po početnoj ceni od 396 miliona dinara.

Površina poslovnih objekata Niške pivare koji su ponuđeni na prodaju je 22.620 kvadrata, a ukupna površina zemljišta koje koristi to preduzeće je 3,65 hektara.Niška pivara je u stečaju od avgusta 2013. godine, a stečajni postupak pokrenuli su zaposleni jer im prethodni vlasnik preduzeća Jovica Stefanović mesecima nije isplaćivao zarade.

Pivara je najstarije industrijsko preduzeće u Nišu, koje je 1884. godine otvorio industrijalac Jovan Apel.  Prvih godina rada proizvodilo je maksimalno 2.300 hektolitara piva, a sada je njen godišnji kapacitet 200.000 hektolitara piva i sokova.

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar