U trendu

Prvi beogradski Berry festival sutra ispred TC Galerija

BEOGARD – Prvi Berry festival jagodičastvog voća u Begoradu biće održan sutra na platou ispred tržnog centra Galerija, a otvoriće ga ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Na festivalu, od devet do 22 časa, domaće voće i proizvode od jagodastih plodova predstaviće više od 20 srpskih proizvođača.

Ulaz za sve posetioce te manifestacije je besplatan.

Osnovna misija festivala je promocija srpskog jagodastog voća i povezivanje proizvođača, prerađivača i kupaca na domaćem i stranom tržištu, kao i dalji razvoj sektora po kome je Srbija poznata širom sveta, navedenpo je u saopštenju Beograda na vodi.

U okviru popodnevnog programa posetioci će od 17 sati na Sava Promenadi moći da isprate panel posvećen održivoj poljoprivredi, na kome će učestvovati predstavnici Privredne komore Srbije, Serbia Organica, ambasade Kraljevine Holandije i Dunav osiguranja.

Organizatori su pripremili nagradne igre, degustacije i obrazovne radionice, a za kraj večeri posetioci će moći da uživaju u popularnim numerama grupe „Frajle“, čiji nastup počinje u 20.30 sati.

Organizatori festivala su PKS i Studio Pelgrin, uz podršku GIZ-a, Turističke organizacije Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dunav osiguranja, Beograda na vodi i TC Galerija.

Savetnik predsednika PKS Veljko Jovanović je rekao za Tanjug da se ovakav festival održava prvi put u Beogradu i da za cilj ima predstavljanje proizvoda od jagodičstog voća po kome je Srbija već poznata širom sveta.

Napomenuo je da se jagodičasto voće najmanje troši upravo u našoj zemlji, iako smo svi svesni koliko je ono značajno za našu privredu, naročito kada je reč o izvozu.

Prema njegovim rečima jedan od ciljeva ovog festivala je i povezivanje proizvođača sa kupcima, domaćim i kupcima iz inostranstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.