U trendu

Prvi onlajn Sajam preduzetništva Vojvodine 22. i 23. aprila

NOVI SAD – Prvi onlajn Sajam preduzetništva Vojvodine biće održan 22. i 23. aprila na platformi Novosadskog sajma – ExpoOnline.rs.

Taj događaj namenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima, a kreirali su ga Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam.

Cilj je da se u virtuelnom okruženju preduzetništvo Vojvodine učini snažnijim i otpornijim na brojne izazove, kao i da se privrednici povežu, međusobno upoznaju, razmene ideje, ugovore poslove i pronađu inspiraciju za nove poslovne poduhvate, objavljeno je na sajtu Novosadskog sajma.

Na prvom onlajn Sajmu preduzetništva Vojvodine predstaviće se firme iz različitih sektora privrede, koje nude proizvode i usluge domaćem i međunarodnom tržištu.

Pored kompanija, učestvuju i resorni sekretarijat, institucije i organizacije koje pružaju podršku biznisu – od finansiranja do inovativnih rešenja.

Sajam je namenjen ne samo privrednicima iz Vojvodine i Srbije, već svima koji žele da pronađu potencijalne investitore i korisnike, distributere, kao i one koji inovacijama, iskustvima i znanjima mogu da im olakšaju razvoj biznisa.

Svi učesnici će tokom dva sajamska dana biti u prilici da uspostave direktne kontakte i da učestvuju u onlajn konferencijama.

Tokom trajanja sajma planirane su teme iz oblasti – regionalnog povezivanja privrede, preduzetništva u turizmu, ženskog preduzetništva, povezivanja privrednika u klastere i inkubatore, unapređenja oblasti zanatstva u Vojvodini, kao i potencijalnih izvora finansiranja malih i srednjih preduzeća u Vojvodini.

Nastup privrednika na prvom onlajn Sajmu preduzetništva Vojvodine omogućio je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Namera Sekretarijata, kao i Novosadskog sajma je da Sajam preduzetništva Vojvodine bude održan i u jesenjem terminu, u halama i Kongresnom centru “Master”, ukoliko situacija zbog globalne pandemije to dozvoli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.