U trendu

Prvo kontrola Gazele, Pančevca i starog mosta kod Beške

BEOGRAD – Vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara biće prvo izvršen na najfrekventnijim mostovima u zemlji – Gazeli, Pančevačkom mostu i starom mostu kod Beške preko Dunava na auto-putu Beograd-Subotica, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vanredni inspekcijski nadzor, koji je naložila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sprovešće nadležna Republička građevinska inspekcija, navodi Ministarstvo.

U ovom poslu, tim republičkih građevinskih inspektora imaće podršku i pomoć stručnjaka iz preduzeća „Putevi Srbije“, „Infrastrukture železnice Srbije“, Zavoda za veštačenje, profesora Građevinskog fakulteta i predstavnika nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vanredni inspekcijski nadzor podrazumeva kako građevinsku, tako i proveru prateće dokumentacije.

Za održavanje i sanaciju mostova na auto-putevima i regionalnim putevima zaduženo je preduzeće „Putevi Srbije“, dok su mostovi na železničkim prugama u nadležnosti preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.