U trendu

Putnici po Ε‘esti put proglasili Rajaner najgorim avio prevoznikom

LONDON – Avio-kompanija Rajaner proglaΕ‘ena je Ε‘estu godinu uzastopno za najgoreg prevoznika koji pruΕΎa usluge na britanskim aerodromima, preneo je list Ivning Standard.

Prema godiΕ‘njem istraΕΎivanju britanskog udruΕΎenja potroΕ‘ača Vič? (WhiΔ‡?), putnici su avio-prevozniku sa sediΕ‘tem Dablinu dali najniΕΎe ocene za sistem ukrcavanja, udobnost sediΕ‘ta, osveΕΎenje na letovima i opremljenost kabina, tako da je ostvario ukupan skor od samo 40 odsto.

Na pitanje s kojom avio-kompanijom nikada ne bi leteli, čak dve treΔ‡ine (70 odsto) od 7.901 učesnika ankete imenovalo je Rajaner, navodi list.

U tekstu se dodaje da je Uprava za civilnu avijaciju pokrenula u decembru postupak protiv Rajanera zbog odluke kompanije da ne isplati obeΕ‘teΔ‡enje putnicima zbog poremeΔ‡aja i otkazivanja letova izazvanih Ε‘trajkovima letačkog osoblja tokom leta 2018.

Ova avio-kompanija se takoΔ‘e suočila s kritikama zbog toga Ε‘to je dva puta proΕ‘le godine menjala politiku prema ručnom prtljagu, uvodeΔ‡i posebnu naknadu za putnike s malim koferima, Ε‘to graΔ‘ani vide kao „skriveni troΕ‘ak“.

Iz pomenutog udruΕΎenja potroΕ‘ača tvrde da je kroz „skrivene troΕ‘kove“, kao Ε‘to je naknada za ručni prtljag ili za prioritet ukrcavanja, Rajaner lani inkasirao 1,75 milijardi funti.

Od ostalih avio-prevoznika, na dnu liste se za letove na kratkim linijama nalaze i „Tomas Kuk Erlajns“ (52%), Vizer (54%), Vueling Erlajns (54%) i BritiΕ‘ Ervejz (56%).

IziDΕΎet se naΕ‘ao u „zlatnoj sredini“ s rezultatom od 63 odsto, navodi Ivning Standard.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.