U trendu

Radionica o sajber bezbednosti „Odbrani se znanjem“ 28. oktobra

BEOGRAD – Povodom obeležavanja Međunarodnog meseca informacione bezbednosti, RATEL, koji obavlja poslove Nacionalnog CERT-a (Centar za bezbednost informaciono-komunikacionih sistema državnih organa) organizovaće 28. oktobra radionicu za predstavnike medija, studente Fakulteta bezbednosti i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Cilj radionice je podizanje svesti o značaju informacione bezbednosti, saopštio je RATEL.

Na skupu za novinare „Odabrani se znanjem“, u Jugoslovenskoj kinoteci, biće predstavljena aktuelna dešavanja u sajber prostoru, kao i pregled aktivnosti Nacionalnog CERT-a u prethodnoj godini.

Takođe, biće predstavljeni aktuelni tipovi sajber napada na teritoriji Srbije ove godine, statistički podaci o prijavljenim incidentima, kao i najučestaliji incidenti koji su bili usmereni na IKT sisteme od posebnog značaja.

Tema ovogodišnje radionice je sajber ratovanje između velikih sila, a ovogodišnji gost Nacionalnog CERT-a je načelnik MUP CERT-a Nebojša Jokić.

Razgovaraće se o tome sa kime ili čime se susrećemo u sajber prostoru, da li nas država brani ili mi sami, koliko obrazovanje utiče ili ne utiče da budemo plen…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.