U trendu

Radnici FAP-a nastavljaju štrajk

Radnici Fabrike automobila Priboj (FAP) nastaviće štrajk sve dok ne bude ispunjen minimum njihovih zahteva o isplati zaostalih zarada, rekao je danas agenciji Beta predsednik Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević.

„Nismo zadovoljni rezultatom jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Ministarstva privrede. Za nas je prihvatljivo samo rešenje koje garantuje da će svim radnicima biti isplaćeno devet zaostalih zarada, overene zdravstvene knjižice i povezan radni staž, a to nam nije ni obećano na sastanku u Beogradu“, kazao je Mršević.

On je dodao da Ministarstvo privrede nastoji da obezbedi od oko 600 zaposlenih u FAP-a deo radnika nastavi da radi i posle 31. maja, kad ističe zaštita preduzeća u restrukturiranju od poverilaca, a preostali radnici bi ostali bez posla i ne bi im bile isplaćene zaostale zarade.

„Za nas nije rešenje da FAP ide u stečaj, već da Vlada proglasi da su svi radnici tehnološki višak i da im u tom slučaju budu isplaćena sva potraživanja i otpremnine“, kazao je Mršević.

Zaposleni u FA-P-u, po njegovim rečima, prihvataju predlog Ministarstva privrede da se naredne nedelje održi sastanak sa predstavnicima Vojske Srbije na kojem bi se razgovaralo o novim poslovima.

„Podržavamo svako nastojanje da se za nas nadje najbolje rešenje, što je nedavno i nagovestio premijer Srbije Aleksandar Vučić i od njega očekujemo da nam kaže da li ima mogućnosti da FAP ne ode u stečaj“, rekao je Mršević.

Kako je istakao, sadašnje rukovodstvo FAP-a nema podršku radnika jer nije sposobno da vodi preduzeće i odgovorno je što je fabrika pred stečajem umesto da sa strateškim preduzećima pregovara o novim poslovima.

Radnici FAP-a su u štrajku od 22. februara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar