U trendu

Radnici Goše nastavljaju štrajk, bez blokade fabrike

Radnici fabrike Goša iz Smederevske Palanke nastavljaju štrajk, ali su odustali od najavljene blokade upravne zgrade viljuškarima, izjavio je danas predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

„Radnici informisani da po Zakonu o štrajku to nije dozvoljeno, jer time ugrožavaju obavljanje posla zaposlenima koji nisu u štrajku“, rekao je Vujičić agenciji Beta.

Vujičić je rekao i da se danas nastavljaju razgovori o zahtevima radnika sa direktorom Goše i sa predstavnicima Agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Radnici Goše juče su odlučili da nastave štrajk, jer nije bilo dogovora izmedju radnika i direktora Milutina Šćepanovića o isplati novaca radnicima.

Radnici Goše su već gotovo četiri meseca u štrajku.

Proizvodnja je obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Predstavnici radnika Goše i Ministarstva privrede dogovorili su pre dva dana da država reprogramira dugove fondovima i da pomogne toj fabrici da obezbedi poslove sa železarom u Smederevu, a preko kompanije Jugoimport SDPR sa Iranom.

Ministar privrede Goran Knežević tada je rekao da je država je spremna da napravi reprogram dugova prema Fondu za razvoj i Poreskoj upravi, ali tek kada Goša počne da radi, kada se radnici vrate na posao i kada fabrika bude mogla da garantuje isporuku dobavljačima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar