U trendu

Radnici Goše počeli proizvodnju posle petomesečnog štrajka

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke danas su počeli proizvodnju posle petomesečenog štrajka zbog neisplaćenih zarada.

„Prekinuli smo štrajk jer nam je juče uplaćeno po 30.000 dinara. Dogovoreno je da za sedam dana svi zaposleni dobiju po još 30.000 dinara, koliko bi trebalo da im bude uplaćeno i za 15 dana“, rekao je agenciji Beta predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On je naveo da zaposleni u Goši u proseku potražuju od 600.000 do 800.000 dinara i da će im poslodavac taj dug izmiriti kada budu prodata postolja za vagone i putnički vagoni koji su spremni za kupce u Iranu i za železaru u Smederevu.

„Imamo 11 vagona koji će biti isporučeni kupcima, a poslodavac se obavezao da će od te prodaje isplatiti dug radnicima“, kazao Vujičić.

On je dodao da se nada da je došao kraj problemima radnika Goše i da će ubuduće uz redovnu proizvodnju imati i redovna primanja.

Goša je privatizovana 2007. godine, kada je postala deo kompanije ŽOS Trnava iz Slovačke, a u martu ove godine prodata je kiparskoj kompaniji Lisnard za 4,2 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar