U trendu

Radnici i rukovodstvo Fijata sutra u Vladi Srbije potpisuju sporazum

Sporazum koji su postigli predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija i rukovodstvo kompanije Fijat biće ozvaničen sutra.

Potpisivanju sporazuma u Vladi Srbije prisustvovaće premijerka Ana Brnabić i ministar privrede Goran Knežević.

Knežević, kao resorni ministar formalno će potvrditi sporazum dve strane koje su učestvovale u pregovorima.

Potpisivanje sporazuma biće održano u Vladi Republike Srbije u 09.30 časova.

Zvaničnu ponudu Fijata na štrajkačke zahteve juče su prihvatili Štrajkački odbor i Skupština Samostalnog sindikata, a o toj odluci i detaljima pregovora danas su obavešteni radnici prve i druge smene u FCA.

Predstavnici sindikata „Nezavisnost“ FCA saopštili su da velika većina radnika negoduje zbog Fijatove ponude o povećanju plata, isplati nadoknade za prevoz i bonusa za efikasnost iako Štrajkački odbor to smatra uspehom.

„Ima dve grupe radnika, najveća grupa se otvoreno buni, psuje, a druga grupa je razočarana sindikatom jer vidi da ništa ne može da se promeni i želi da napusti članstvo“, rekao je Beti predsednik sindikata „Nezavisnost“ FCA Zoran Stanić.

Kako su mediji preneli, Fijat je radnicima ponudio da im poveća primanja za oko devet odsto.

Radnici kragujevačkog Fiajta počeli su štrajk 27. juna, zahtevajući povećanje plata sa 38.000 na 50.000, prevoz za radnike posle druge smene, optimizaciju radnih mesta. Štrajk su zbog pregovora prekinuli 18. jula.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar