U trendu

Ramljak isključio stečaj Agrokora

Povernik hrvatske vlade za „Agrokor“ Ante Ramljak isključio je danas u Beogradu mogućnost da ovaj koncern ode u stečaj i ocenio da se restrukturiranje Agrokora može očekivati u sledećih godinu do godinu i po dana, objavila je Hina pozivajući se na izvore bliskih učesnicima sastanka održanog u vladi Srbije.

Ramljak je u Beogradu razgovarao sa visokim zvaničnicima Vlade Srbije, Privredne komore Srbije i rukovodstvom Agrokorovih preduzeća u Srbiji o planovima za stabilizovanje poslovanja tog koncerna u Srbiji i regionu.

Prema nezvaničnim saznanjima Hine iz izvora bliskih učsnicima sastanka, Ramljak očekuje da se restrukturiranje koncerna Agrokor može očekivati za 12 do 15 meseci.

Ramljak je rekao da dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovnu isplatu za isporučenu robu, a da su proizvodne kompanije u Srbiji „Dijamant“ i „Frikom“ u potpunosti spremne za predstojeću žetvu.

Domaćin sastanka u vladi Srbije bio je ministar trgovine Rasim Ljajić, a učestvovali su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić, direktor kompanije „Merkator S“ Aleksandar Seratlić, direktor uljare „Dijamant“ Vladimir Milović i direktor kompanije „Frikom“ Gojko Đošić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.