U trendu

Ramljak: Situacija u Agrokoru i dalje alarmantna

Predstavnici vlasti u Bosni i Hercegovini i poverenik Vlade Hrvatske za „Agrokor“, Ante Ramljak danas su u Sarajevu zaključili da kćerke firme „Agrokora“ u BiH moraju izvršavati obaveze i plaćati zaposlenima, dobavljačima i državi.

Najavljeno je da će plan aktivnosti „Agrokora“ biti predstavljen za dve sedmice.

U „Agrokorovim“ firmama u BiH radi skoro 5.200 ljudi čija je radna mesta važno sačuvati, rečeno je na sastanku.

„Mi ćemo se u ime BiH potruditi, ali smatramo da bilo kakva situacija u Agrokoru neće ići na štetu kćerki firmi u BiH. Ići će se u imenovanje predstavnika vlada u Konzumu BiH“, rekao je posle sastanka predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

„Situacija u koncernu je bila alarmantna i još je takva. Ovo je bitka s vremenom, bitka za zaposlene, dobavljače i njihove zaposlene i bitka za sve države u regiji. I ona još traje“, kazao je Ramljak.

Dodao je da ne namerava da „širi lažni optimizam“ i da ne može reći da se situacija se promenila u poslednjih 15 dana.

Ramljak je naveo da je BiH je izuzetno važno tržište.

„Imamo 5.200 zaposlenih. Napravićemo sve da ne dodje do smanjenja broja zaposlenih, da se sačuvaju radna mesta, da se počnu plaćati računi, a onda da se isplaćuju plate i uplaćuju porezi. To je važna poruka i mislim da ce plan ići u tom smeru“, kazao je on.

Ramljak je danas razgovarao s predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvuzdićem, ministrom finansija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom, te s predstavnicima firmi „Agrokor“ Grude, „Ledo“ Čitluk, „Zvijezda“ Sarajevo, „Konzum“ Sarajevo, „Velpro Sarajevo“ i „Superkartica“ Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali i ministri finansija i trgovine entitetskih vlada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.