U trendu

Rampa za žičaru Bečići-Brajići, gradili bez dozvole

PODGORICA – Urbanističko-građevinski inspektor iz Budve, Vladan Juretić, zabranio je gradnju turističke žičare na Brajićima, jer kompanija Zip Line Montenegro nema dozvolu.

Juretić je potvrdio podgoričkim Vijestima da je doneo rešenje o zabrani gradnje koje će biti uručeno investitoru.

Kompanija Zip Line Montenegro bez ikakvih papira je počela radove na izgradnji turističke adrenalinske atrakcije, iako Opština nije raspisala tender za ustupanje lokacija, prenosi portal Investitor.me.

Ta turistička atrakcija predviđena je Programom privremenih objekata za razdoblje od 2019. do 2023. Međutim, Sekretarijat za urbanizam, nakon uvida u lokacije, utvrdio je da se nalazi u putnom pojasu, za šta je nadležna Direkcija za puteve, koja će odlučiti o tome da li će izdati dozvolu da se na tom prostoru gradi turistička žičara.

Opština Budva je zvanično odustala od raspisivanja tendera za ustupanje lokacija.

Na potezu je sada Direkcija za puteve, da se vidi hoće li ona dati zeleno svetlo, a do tada na snazi je rešenje inspektora o zabrani gradnje.

Zip Line Montenegro je ideju o gradnji turističke žičare promovisao pre dve godine, ali je lokalna uprava, nakon protesta meštana, tada zabranila gradnju jer je trebalo da metalne sajle budu razapete iznad plaže Jaz.

Iako je firma izgradila betonske konstrukcije na početnoj i krajnjoj stanici, inspektor zaštite prostora je tada doneo rešenje o rušenju.

(Tanjug)

Napišite komentar