U trendu

Rasprodaja nekretnina banaka u stečaju

Agencija za osiguranje depozita Srbije objavila je danas prodaju nepokretnosti 11 banaka u stečaju.

Ponuđena je imovina Beobanke, Astra banke, Univerzal banke, Borske banke, Agrobanke, Nove Agrobanke, MB Union banke, Invest banke, Raj banke, Privredne banke „Beograd“ i Razvojne banke Vojvodine.

Među ponuđenom imovinom tih banaka su poslovni prostori, stanovi, šume, voćnjaci, hladnjače, a ponuđen je i magacinsko-poslovni prostor u Luci „Beograd“ po početnoj ceni od oko 1,7 miliona evra.

U oglasu koji je objavljen u Politici se navodi da zainteresovani kupci moraju da uplate depozit u iznosu 10 odsto od početne prodajne cene.

Prodaja će biti obavljena prikupljanjem zatvorenih ponuda koje se mogu podneti do 25. septembra.
 
Najvrednija ponuđena imovina je u vlasništvu Univerzal banke u stečaju, čija ukupna vrednost gledano po početnim cenama iznosi oko devet miliona evra.

Ponuđen je i poslovni prostor u centru Beograda – centrala Univerzal banke u Francuskoj ulici od skoro 1.000 kvadratnih metara, čija je početna cena 1,1 milion evra. 

Agencija je ponudila tri stana Astra banke u centru Beograda, poslovni prostor i prostor u potkrovlju, po ukupnoj početnoj ceni od 1,9 miliona evra.

Na prodaji su i nepokretnosti Nove Agrobanke u stečaju koje po početnim cenama vrede oko tri miliona evra, a najvrednija među njima je hladnjača Mionica, koja se nudi po početnoj ceni od 900.000 evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.