U trendu

Razočaravajući početak trgovačke nedelje na BELEX-u

BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas visokih 384,1 miliona dinara, nešto manje od 3,3 miliona evra, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama Srbije, ali su podaci sa tržišta akcija razočaravajući.

Interesovanje investitora za ulaganja u kompanijske hartije je naglo usahlo, što ilustruje činjenica da je najtrgovanija akcija zabeležila promet tek malo veći od pola miliona dinara i da su oba brezanska indeksa nastavila pad.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, potonuo je za pola procenta, na 732,33 poena, a BELEXlajn je oslabio za 0,3 posto, na 1.541,70 poena.

Naftna industrij Srbije je zaključila trgovanje kao najveći gubitnik, s padom vrednosti od preko 2,3 procenta, na 623 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je takođe skliznula za nepunih 0,2 posto, na 2.995 dinara, a isprometovana je za skromnih 0,1 milion dinara.

Dobitnika nije bilo, a trgovanje akcijama drugih kompanija bilo je beznačajno.

Strani investitori danas uopšte nisu bili aktivni na Beogradskoj berzi.

Dinarska državna obveznica serije RSO1478, koja dopseva na naplatu u junu 2021, ostvarila je promet u iznosu od približno 383,3 miliona dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar