U trendu

Regionalni forum komunikacionih lidera 25. i 26. marta u BG

BEOGRAD – Peti po redu regionalni forum komunikacionih lidera „Izazov 2019“ će se održati 25. i 26. marta u Beogradu, a glavna tema biće transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija.

Pored transparentnog i odgovornog poslovanja, teme foruma pod sloganom „Istina ili izazov“, biće i migracija oglašavanja, kao i šta su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu.

Govoriće se i o merenju efikasnosti kampanja, o tome šta je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda.

Svoje stavove o tome koliko je važna transparentnost tržišta su, uoči foruma, izneli pojedini komunikacijski stručnjaci iz kompanija koje posluju u Srbiji.

Lejla Dautović Čaić, direktor marketinga Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe, kaže da je osnov transparentnog i odgovornog poslovanja svake kompanije činjenica da postane svesna važnosti i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova u kojoj posluje.

S druge strane, Nemanja Brković, menadžer za odnose s javnošću kompanije Bambi, napominje da više nije dovoljno imati samo vrhunski proizvod, već je potrebno potrošačima ponuditi i dodanu vrednost svakog brenda.

„Taj vrednosni momenat koji brend sa sobom nosi nije stvar prestiža, već etike“, naglašava Brković.

U okviru radionica, svoje studije slučaja predstaviće, između ostalih, i kompanije Lidl Srbija, Atlantic Grupa – Grand kafa, Knjaz Miloš, Banca Intesa, Belgrade Waterfront, i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.