U trendu

RGZ: Radimo na tome da naše geodete budu lideri u svojoj struci

BEOGRAD- Povodom 21. marta, Svetskog dana geodeta i geodezije, Republički geodetski zavod(RGZ) saopštio je da je posebno ponosan na svoje koleginice i kolege, koji su posvećeni radu na očuvanju prostora i prirodnih resursa Srbije.

„Radimo na tome da naša zemlja bude prepoznata kao lider u geodetskoj struci, a naše geodete kao primer izvrsnosti i inovativnosti u svetu. RGZ je posvećena podršci našim geodetama u daljem razvoju i unapređenju veština i znanja, kao i u održavanju visokog nivoa profesionalizma i etike u radu“, navodi se u saopšenju RGZ.

Dodaje se da su naše geodete ključni akteri u održavanju i unapređenju geoprostornog sistema Srbije, koji omogućavaju precizno određivanje granica, izgradnju infrastrukture, praćenje klimatskih promena i mnoge druge aktivnosti koje su od vitalnog značaja za srpsko društvo.

RGZ ističe da je današnji dan prilika da se podsetimo koliko je geodezija značajna za očuvanje života na planeti, kao i da se zahvale svim geodetama na njihovom svakodnevnom radu i doprinosu u razvoju njihove profesije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.